0.1 Křeček Džungarský

4. února 2008 v 14:58 |  referáty



(Phodopus sungorus)
VÝSKYT :
Křeček Džungarský se nejčastěji vyskytuje ve stepích severní, střední (centrální) a východní Asii.
VZHLED:
Tělo a uši má tmavě hnědé až černé, břicho a končetiny bílé. Jeho srst je jinak zbarvená v létě a jinak v zimě. Podélný pruh na jeho hřbetě se nazývá "Úhoří pruh". Jeho ocásek a nožky jsou krátké, většinou schované pod tělem. Má krásná malá černá očka a jeho zoubky dorůstají celý život.
ZPŮSOB ŽIVOTA:
Žije samotářsky. Aktivní je hlavně v nočních hodinách, proto přes den vyžaduje spánek. Když nalezne nějaké jídlo (semínka, malé plody aj..) vloží si jej do vaků (toreb) které mu sahají od tlamičky až téměř po pas a rychle běží do úkrytu, kde si v bezpečí zas jídlo z vaků vyjme a spořádá ho. Při pojídání své zásoby jídla si ho přidržuje tlapkami.
Neupadá do zimního spánku(hibernace)!
POTRAVA:
Různá semínka, ovoce, zrní, mouční červy aj..
ROZMNOŽOVÁNÍ:
Zdravá samice přivádí až 3x do roka zdravá mláďata. Počet je různý.
VELIKOST:
Trup je veliký asi 10-12 cm, ocásek asi 1 cm.
VÁHA:
35 až 50g.
DÉLKA ŽIVOTA:
2-3 roky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 WendušQa WendušQa | Web | 19. února 2008 v 12:46 | Reagovat

http://second-world.blog.cz/0802/ceny-za-3-bleskowku

Tady máš ten odkaz na tvůj diplom za 3.bleskowku...A ceny bývaj v rubrice → Soutěže & Ceny pak →Ceny a pak → Ceny za bleksowky ..Phá*

2 Peetrs Peetrs | 3. března 2008 v 9:44 | Reagovat

jo díky :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.